10 דק' קריאה
לא משנה אם למדתם בבצלאל 5 שנים או עשיתם קורס חצי שנתי און ליין
לא משנה אם אתם מוכשרים מאוד והכל יוצא לכם יפהפה בלחיצת עכבר או שאתם מסתבכים ואוכלים קש עד שמוציאים סקיצה-
מה שיגרום לכם להצליח כמעצבים גרפיים עצמאיים זה להימנע מהמיינדסט של פרילנשכיר.
אם אתם גרפיקאים בעל עוסק פטור אתם עובדים 100% בעסק שלכם, או לפחות שואפים לכך ואתם מרוויחים 4 ספרות בחודש, למרות כל השעות שאתם יושבים ומקדישים לעסק-
זה יוצא כל כך לא משתלם, לא ריווחי, לא מביא לכם פרנסה כדי לסגור את החודש בכבוד.
וכל זה בגלל שאימצתם את המנטליות של פרילנשכיר.
וכדי להוכיח את זה אני קודם אסביר מה זה בדיוק פרילנשכיר
ואז אראה לכם איך במו ידכם (לא באשמתכם, לא הכרתם דרך אחרת) גרמתם למצב הזה להיות,
ואיך במו ידכם תוכלו לשנות את המצב הזה ולהרוויח הרבה יותר בפחות שעות, לו רק תשנו את המיינדסט שלכם.
נתחיל בהגדרה:
גרפיקאי פרילנשכיר זהו מעצב גרפי שאמנם בעל עסק עצמאי אבל חושב ומתנהג כמו שכיר. המחירים שלו מאוד נמוכים- לעיתים אפילו דומים לשכר של שכיר לשעה,
הוא מתפזר על המון סוגי עבודות- בתוך העיצוב הגרפי, למשל גם עיצוב הזמנות, וגם עיצוב אריזות, גם מיתוג לעסקים וגם עימוד חוברות ועיצוב כריכות לספרים… ולעיתים גם בלי קשר ישיר לעיצוב גרפי, למשל ניהול פייסבוק, צילום, הדפסות, כתיבה ועוד..
הגרפיקאי הפרילנשכיר עובד המון שעות, כמו שכיר שחייב לעבוד במשרה מלאה, לפעמים לעשות שעות נוספות כדי לסגור את החודש הוא צריך לעבוד המון, כי הרי המחירים שלו נמוכים.
לעומת זאת, גרפיקאי פרילנסר בעל תפיסה של עצמאי יעבוד פחות שעות, או כמה שירצה, לא יהיה משועבד לעבודה וירוויח הרבה יותר משכר של שכיר. פי 2, פי 3 ואפילו פי 4.
אני הולכת להציג בפניכם טעויות קלאסיות של גרפיקאים פרילנשכירים:
לכאורה זה פשוט- המחשבה היא שאם אני אעלה את המחיר הלקוח ילך למעצב אחר, זול יותר.
ולפעמים גם אם זה לא המצב, והלקוח לא יברח כל כך מהר, עדיין המעצב יציע מחירים נמוכים בגלל חוסר ביטחון,
אבל מה קורה- דווקא המחירים הנמוכים מזמנים לקוחות בעייתיים יותר, שמשגעים את השכל, שמתווכחים על העיצובים, שבאים עם דרישות גבוהות, ששולחים חומרים ותיקונים באופן מבולגן ושורה תחתונה מבזבזים למעצב המון המון זמן.
מכירים את זה שדווקא הלקוח שקיבל הנחה גדולה- דווקא הוא לא אוהב שום דבר שעיצבנו לו?
זה לא קורה רק אצלכם, זו תופעה כלל עולמית. מחירים נמוכים מביאים לקוחות בעייתיים.
חברת Walmart's ידועה במחירים הנמוכים שלה, אבל במכירות בלאק פריידיי היא מגיעה לשיאים של הנחות. ב2008 אחד העובדים של החברה נדרס למוות על ידי קהל הקונים שנכנס לחנות
זהו מקרה מזעזע וקיצוני אבל הוא ממחיש בצורה חזקה את התופעה העצובה הזו שמחירים נמוכים מביאים לקוחות בעייתיים.
אבל לא צריך להרחיק למקרי קיצון, בואו נביא דוגמא "פשוטה יותר":
בשנת 2017, מסעדת פיצה בפארגו, צפון דקוטה הציעה מבצע של יום אחד שבו הלקוחות יכולים לקבל פיצה גדולה תמורת 3.99 דולר בלבד. המבצע היה פופולרי להפליא ומשך אליו מספר רב של לקוחות. אבל הלקוחות הללו לא היו מעוניינים להפוך ללקוחות קבועים הם רק חיפשו לנצל את המחיר הנמוך. הם עשו בעיות לצוות המסעדה, התחצפו, ובאו בדרישות מוגזמות והשאירו בלגן גדול ליד השולחנות שלהם. אז נכון שבאותו יום הגיעו לקוחות רבים לחנות, אבל לא רק שהמסעדה לא הרוויחה- בטווח הארוך יותר- היא ניזוקה! כי הלקוחות הקבועים שהיו רגילים לרכוש שם התבאסו מהבלגן שנוצר ושירות הלקוחות הלקוי ולא חזרו לקנות בפיצרייה.
אני יכולה להביא עוד המון סיפורים כאלה, אבל אני מאמינה שאתם כבר מכירים את זה מעצמכם, לקוחות שמשגעים את השכל וחושבים שאתם עובדים אצלם רק כי משלמים לכם כמה שקלים על עבודת עיצוב קטנה.
אתם רוצים לקוחות טובים? תמחרו את העבודה במחירים גבוהים יותר! אתם תיראו שיגיעו אליכם לקוחות שלא משגעים את השכל, שמעריכים יותר את העבודה שלכם ואתכם שמשלמים בזמן- אתם תעבדו פחות ותרוויחו יותר!
יש משהו בשיווק שהוא מתעתע – אנחנו לא בהכרח רואים תוצאות מיידיות. כשלקוח פונה אלינו לבקש הצעת מחיר- זה מאוד מיידי- אם רק נסגור את העסקה- נקבל כסף. לעומת זאת פעולות השיווק מביאות לנו כסף באופן עקיף, אנחנו לא ממש מרגישים איך זה עובד, זה שהעלינו פוסט, או עבודה לאתר, או יצאנו לקבוצת נטוורקינג- לא רואים את התוצאות באופן מיידי,
ולכן מעצבים גרפיים רבים נוטים להיכנס ללופ של: עבודה במחיר זול- שמביאה לנו מפה לאוזן לקוחות נוספים- שמכניסים אותנו לעומס של עבודה, ואין זמן לעשות שיווק- ואז כשבא הלקוח הבא חייבים לעשות לו מחיר זול כדי לסגור את העסקה וחוזר חלילה.
תראו, אני מאוד בעד שיווק מפה לאוזן! שלא ישתמע אחרת! אבל בתנאי שהוא מביא לנו לקוחות טובים! אם ה"פה לאוזן" בעסק שלכם מביא לכם לקוחות שרוצים ממש זול, כמו שעשיתם לחבר שלהם, ואם הם יסגרו איתכם רק אם תעשו להם מחיר זול- זה כבר בעיה! במצב הזה אתם דנים את העסק שלכם לחוסר ריווחיות, לעבודה קשה ולא משתלמת, ואף להפסדים.
אם אתם מכירים את עצמכם ככאלה שלא עושים שיווק- תנו לי להראות לכם מה יקרה במצב שכן תעשו שיווק:
בואו ניקח דוגמא לגרפיקאית שמוכרת עיצוב פלייר ב-250 ש"ח. היא עובדת על הפלייר הזה בערך 3 שעות, כלומר זה יוצא 83 ש"ח לשעה. אם היא עובדת לאט יותר, או שהלקוח משגע עם מלא תיקונים זה יכול להגיע ל- 60 ש"ח לשעה. במושגים של שכיר זה אולי הרבה, אבל במושגים של עצמאי זה מעט מאוד! למה? כי עצמאי צריך לשלם בעצמו מס הכנסה, ביטוח לאומי, פנסיה… עצמאי לא מקבל כסף עבור ההפסקות שהוא לוקח, עבור השעות שבהם הוא משוחח עם לקוחות ומכין הצעות מחיר, עבור השעות שהוא עושה שיווק!
אם משקללים את כל השעות האלו- על מנת שפרילנסר ירוויח כמו שכיר (בערך 6000-9000 ש"ח נטו לחודש) הוא צריך לקחת לפחות 150 ש"ח לשעה! לכן פלייר ב-250 ש"ח זה מחיר מאוד נמוך ולא משתלם, המחיר שלו צריך להיות בערך פי שתיים. (500 לחלק ל-3 שעות יוצא 166 ש"ח)
אז נחזור לגרפיקאית שלנו, שפונה אליה לקוח – אם היא אומרת לו 250 שקל- הוא משגע אותה והיא עובדת על זה 4 שעות, וגם מגיעים עוד לקוחות שרוצים פלייר גם במחיר הזה, וכדי שהיא תצליח לגמור את החודש היא חייבת לעצב עוד 4 פליירים כאלה, עובדת המון שעות ויוצאת עם הלשון בחוץ.
אבל אם היא תעצור את המירוץ הזה, תשקיע בעיצוב דף נחיתה, למשל, שמציג את הפליירים שהיא עיצבה, שמציג המלצות של לקוחות שעפים על השירות שלה ומהללים אותה, תפרסם פוסט בפייסבוק או באינסטגרם עם הפליירים האחרונים שעיצבה, חבר יתייג בפוסט שלה קולגה שלו מהעבודה שיתלהב ויראה לאשתו, שיש לה עסק לפדיקור מניקור, והיא תתקשר אליה ותבקש פלייר.
עכשיו, כשיש לה כזה דף מרשים עם עבודות מהממות, והמלצות של לקוחות שעפות עליה, ודף אינסטגרם מרשים- גם הביטחון העצמי של הגרפיקאית שלנו עולה פלאים, פתאום היא מרגישה מה היא שווה, פתאום היא מבינה כמה שהיא אלופה ויודעת שמגיע לה יותר. ובלי להתבלבל היא אומרת לה שעלות פלייר היא 500 ש"ח. והמניקוריסטית מסכימה למחיר ורוצה את העבודה, היא גם סומכת עליה בעיצוב, לא משגעת אותה בדרישות הזויות, היא זורמת עם ההצעות של הגרפיקאית, כי היא רואה שמדובר במקצוענית.
והגרפיקאית שלנו עובדת פחות שעות ומרוויחה יותר, לא סתם יותר, פי שתיים יותר!
כשעושים שיווק מגיעים יותר לקוחות, יש יותר פניות. כבר לא צריך "להתאבד" על כל הצעת מחיר, אם אחד לא סוגר- יסגור השני, אין לחץ. וכשאין לחץ לסגור- והלקוח לא מרגיש שאתם חייבים אותו- מה שקורה זה שהוא מרגיש שהוא חייב אתכם והוא רוצה יותר לסגור. וגם אם הוא מבקש הנחה- אתם לא חייבים לעשות לו, כי כבר אין לכם לחץ לסגור את העסקה, ואתם שומרים על המחירים הגבוהים שלכם.
אז אם מסכמים את הפסקה הזו-
כשאתם עושים שיווק קורים כמה דברים:
עיצוב גרפי זה לא עסק- זה מקצוע. מי שיודע לעצב יש לו מקצוע ביד שיכול לעזור לכל מיני אנשים, ולפתור כל מיני בעיות. הוא יכול לעזור לזוגות שמתחתנים לעצב את ההזמנה שלהם, או לעזור לזמרים לעצב את הסינגל שלהם, או למתג עסקים, או לעצב קירות בבתי ספר וגני ילדים, או לעצב כריכות של ספרים וכו' וכו', יש אינספור דוגמאות שבהן העיצוב הגרפי יכול לעזור לאנשים. ונכון שכל עבודת עיצוב כזו יכולה להכניס לבעל המקצוע כסף- אבל מה שהופך בעל מקצוע לעסק- זו השיטתיות. דווקא המיקוד והצמצום סביב קהל יעד ספציפי – לעזור לו לפתור בעיה ספציפית- דווקא היא מכניסה למעצב הגרפי הרבה יותר כסף.
הגרפיקאי הפרלנשכיר חושב בראש של- איך אני יכול כרגע להרוויח עוד כמה גרושים, זו התפיסה של בעל המקצוע. אבל כך עובדים קשה יותר ומרוויחים פחות.
כאשר מעצב פונה שוב ושוב לאותו קהל יעד ופותר את אותה בעיה- מה שקורה זה שבאופן פלאי מגיעים עוד ועוד אנשים עם אותה בעיה- מתרשמים מהעבודות הקודמות שהוא עיצב באותו תחום בדיוק- רואים שהמעצב הזה ממש מקצועי בדיוק לבעיה שלהם- ורוצים דווקא אותו. הם מוכנים לשלם יותר למעצב הזה כי הוא מומחה בתחום שלהם, בבעיה הזו בדיוק.
ולמעצב הרבה יותר קל לתת שירות, הוא כבר מכיר את סוג העבודה, את הטקסטים, את התמונות שמגיעות בתחום הזה, הוא הופך להיות הרבה יותר מקצועי, לעבוד פחות שעות על כל עיצוב, כי עשה כבר הרבה כאלה בעבר- מה שהופך כל פרוייקט להרבה יותר משתלם.
אני אתן דוגמא כללית ואז אספר את הסיפור האישי שלי:
אם, למשל, את גרפיקאית שמעצבת הכל, אין לך איזה תחום ספציפי- ניגש אלייך לקוח ושואל כמה יעלה עיצוב לקיר בחדר מוסיקה בבית ספר. לא יצא לך בעבר לעצב קיר כזה, או בכלל לעצב קיר, אבל לפי איך שהוא מתאר את העבודה את יודעת שתוכלי לעשות עבודה נהדרת. את מראה לו את תיק העבודות שלך, שלא מכיל עיצוב קירות אבל יש בו כל מיני שלטים שיכולים לרמז על הסגנון שלך, את מתקשה לתמחר, אבל את נותת לו מחיר יחסית זול כי את ממש רוצה את העבודה, משקיעה בהצעת מחיר מסודרת שלוקחת זמן כי אף פעם לא עשית הצעת מחיר כזו- והוא סוגר איתך. בזמן תהליך העבודה את טיפה מסתבכת עם הגדלים של הקובץ, התמונות יוצאות בהתחלה מפוקסלות כי את לא רגילה לעצב בגודל כזה, את מבזבזת זמן על לבדוק עם מעצבים אחרים איך לסדר את זה ועל ביצוע התאמות ותיקונים ולבסוף הלקוח מקבל את העבודה ויוצא מרוצה, ואת מקבלת תשלום יחסית נמוך. עד כאן בסדר,
ואז מגיע לקוח אחר ששואל כמה יעלה עיצוב קטלוג 40 עמודים למקלחונים וסניטריה. נכון, אף פעם לא עשית קטלוג ואין לך דוגמאות, הכי דומה יצא לך לעצב פרוספקט למרצה שמציג את שלל ההרצאות שלו…
ושוב את משקיעה זמן בהצעת מחיר, מתמחרת נמוך כי אין לך מספיק ניסיון בתחום, הלקוח לא סומך עלייך במאה אחוז כי אין לך דוגמאות מהתחום, והולך איתך בגלל המחיר הזול, וגם העבודה חדשה לך ולוקחת לך הרבה זמן (יחסית למישהי שעושה קטלוגים כאלה כל הזמן) ואת נשארת שוב ושוב במחירים נמוכים ועבודה לא משתלמת. ככה זה כשמתפזרים על הרבה תחומים.
אני חוויתי את זה על בשרי משך הרבה שנים.
לפני יותר מעשור לקחתי ייעוץ עסקי של חברה מאוד מכובדת ויקרה, שילמתי מעל 5,000 כל חודש למשך יותר מחצי שנה, למדתי המון על שיווק ומכירות, ואכן העסק שלי התקדם בצורה מרשימה, אין ספק שההשקעה השתלמה לי! אבל את העניין הזה- של הבידול- הם לא לימדו אותי. להפך! הם הציעו לי ללכת על קידום ממומן בגוגל, שם פרסמתי על המילים "מעצבת גרפית" ו- "סטודיו לעיצוב גרפי". הפרסום הממומן הביא לי אמנם הרבה לקוחות שחיפשו מעצבת גרפית בגוגל אבל כל לקוח הגיע מתחום אחר. יש לקוחות שפנו כי רצו לוגו, יש כאלה שרצו אתר, יש כאלה שרצו הזמנה לחתונה ויש כאלה שרצו שאני רק אסדר להם את הלוגו שלהם כמה פעמים בשורה על צמיד זיהוי לקראת מסיבה.. הלקוחות שרצו עבודות קטנות- סמכו עליי וסגרו עסקה, אבל הלקוחות שרצו פרויקטים גדולים כמו עיצוב אתר או מיתוג אירוע או עסק גדול- לא סגרו. וכך קרה שבזבזתי הרבה זמן על שיחות מכירה שלא נסגרו- כי לא היה לי בדיוק את הדוגמאות או הניסיון הספציפי במה שהם מחפשים, ומצד שני נכנסו לי הרבה לקוחות קטנים מסוגים שונים שעל כל אחד מהם השקעתי זמן בכתיבת הצעת מחיר וחיפוש אחד דוגמא הכי רלוונטית אליו בתיק העבודות שלי. העסק הביא לי פרנסה אבל עבדתי הרבה מאוד שעות והגעתי לתקרת זכוכית שלא יכולתי לפרוץ.
[על בשרי למדתי שייעוץ עסקי זה נפלא – אבל- אם זה לא יועץ שמבין במיוחד בעיצוב גרפי זה יכול להיות במקרה הטוב- צמיחה בינונית לעסק, ובמקרה הגרוע- בזבוז זמן וכסף…]
בשנת 2020 התרחש השינוי המהותי. הבנתי לעומק את עניין הבידול, החלטתי ללכת על זה עד הסוף לפנות לקהל יעד מסויים, להתמקד בו, ולבנות מכונת שיווק ייעודית אליו, לא לעשות הכל מהכל.
מכאן העסק שלי התחיל לעלות, בחרתי בבידול של מיתוג עסקים ובמיוחד בתחום הבניה והנדל"ן- עשיתי את ההתאמות בתיק העבודות שלי, באתר שלי, בקטלוג שלי ובסרטוני השיווק שלי- פתאום מגיעים אליי יותר ויותר עסקים מתחום הבניה, ובעיקר- סוגרים איתי עסקאות גדולות, אני כבר לא מתעסקת בפלייר פה- לוגו שם- אני סוגרת חבילות מיתוג שלמות שכוללות הרבה מוצרים יחד. זה חוסך לי המון זמן בכתיבת הצעות מחיר, בהתעסקות עם לקוחות קטנים, בעיצוב עצמו, העבודה הרבה יותר זורמת, ושורה תחתונה- אני עובדת פחות ומרוויחה יותר. פרצתי את תקרת הזכוכית של עצמי ואני מחפשת להגדיל את הצוות שלי שייתן מענה לפניות הרבות שאני מקבלת, תודה לאל.
אני פוגשת בעבודתי מאות מעצבים גרפיים, ואני שוב ושוב שומעת את אותה ה"התפילה":
אילו רק היה לי ריטיינר הייתי מסודר", או "אני מחפש שיהיו לי 2-3 לקוחות קבועים וזהו, זה יהיה מושלם עבורי."
לכאורה זה נראה מאוד נח- למדתי עיצוב גרפי, אם היו לי 2-3 לקוחות קבועים שעובדים איתי בריטיינר חודשי, כל אחד מהם ישלם לי בערך 3,000 ש"ח, וזהו, אני אהיה מסודר, יש לי "משכורת" ואני עובד מהבית במקצוע שלמדתי. אבל האמת שזו אשליה.
זה ממש כיף ללמוד. כמעט כל מעצב שאני מכירה נהנה מאוד מהלימודים. בתוך העיצוב הגרפי יש המון תחומים שניתן להתמקצע בהם. אז אפשר לראות הרבה פעמים מעצבים פרילנסרים מוכשרים מאוד, שכבר יש להם לקוחות והכל סבבה, ובכל זאת הם עוברים כל מיני קורסים- למשל בניית אתרים ui ux, אפטר אפקט, עימוד ספרים והתמחות באינדיזיין, תלת מימד, קאנבה, בינה מלאכותית, פרסום ממומן ועוד ועוד, אינסוף.
תראו- אני בעד ללמוד! שלא תבינו אותי לא נכון, כדי להישאר בעניינים ולתת שירות מעולה כל איש מקצוע חייב בעיניי לקחת השתלמויות מפעם לפעם! הבעיה מתחילה כשהלימודים האלה נעשים "התירוץ" או "הסיבה" שבגללה לא מקדמים את העסק העצמאי.
מי שיש לו עסק עצמאי מצליח, הוא כל הזמן עושה שיווק וגם תוך כדי עושה השתלמויות- זה נהדר,
אבל מי שלומד ולומד ומחכה לרגע המתאים לפרוץ החוצה, לא מפרסם את עצמו, לא מרגיש מספיק מקצוען והולך ללמוד עוד ועוד- זה סוג של פרפקציוניזם שתוקע אותך מאחור. לכאורה אתה מתקדם, כי אתה יודע יותר, אתה מעודכן, אבל בפועל, במציאות, בביצועים של העסק- אתה תקוע.
אז למה זה קורה? למה מעצבים דוחים את פתיחת העסק העצמאי שלהם ולומדים עוד ועוד?
אם אתם מזהים את עצמכם ככאלה שמספרים לעצמם סיפורים או תירוצים- כדאי לבדוק איזה חששות מעכבות אתכם ולא ללכת סחור סחור.
הגרפיקאים הפרילנשכירים לא משקיעים בעצמם, הם חוששים מאוד לעשות צעדים שאין בהם ביטחון כמו הביטחון שיש לשכיר.
שכיר מקבל משכורת קבועה מידי חודש ואינו צריך לחשוש לפרנסתו, הוא יודע שיקבל את השכר שלו, גם אם יעדר מהעבודה יום- יומיים. הוא לא צריך להשקיע בפרסום, הוא לא נכנס לסיכונים, הוא בוחר ביציבות בד"כ על פני השכר הגבוה שיש לעצמאי.
אבל מסכן הפרילנשכיר- הוא גם מוותר על השכר הגבוה שהיה יכול להיות לו, למרות שהוא עצמאי, וגם אין לו את היציבות שיש לשכיר, יוצא קירח מכאן ומכאן.
בגדול כל פעם שאנחנו רוכשים משהו- יש בזה סיכון מסויים. גם כשרוכשים קורנפלקס בסופר- יש סיכון, אמנם נמוך מאוד, שהמוצר יהיה מקולקל, שיהיו ג'וקים בפנים, או כל דבר אחר. יש רכישות שהסיכון בהם הוא קרוב לאפסי ויש רכישות מסוכנות יותר. עצמאי מבין שכדי להצליח הוא צריך לקחת סיכונים כלשהם ולהשקיע בעצמו, להשקיע בעסק. הפרילנשכיר מפחד. הפחד מנהל אותו. הפחד ישאיר אותו באיזור הנוחות הממש לא נח, בלי הכנסות גבוהות, בלי מימוש עצמי והוא ירכוש רק את הדברים שלא דורשים ממנו סיכון גבוה מידיי.
אבל ככה לא ניתן לנהל עסק ביעילות ובריווחיות.
בשביל להצליח בעסק עצמאי צריך להשקיע בראש ובראשונה בבעל העסק עצמו!
נכון שיש השקעות טכניות חכמות שניתן וכדאי לעשות- בפרסום, בתוכנות, בפונטים, במערכת טכנולוגית לניהול לקוחות-
אבל הכי חשוב להשקיע בבעל העסק- בעצמך.
בין אם זה אימון מנטלי רגשי, בין אם זה ליווי עסקי ובין אם זו חופשה מפנקת לצבירת אנרגיה שתחזיר את בעל העסק חד יותר ומפוקס יותר לעבודה.
מה שהפרילנשכיר נוטה "לשכוח" בעקבות הפחד- שמדובר בהשקעות! לא הוצאות!
הוצאה היא רכישת מוצר וזהו, הכסף הזה הלך,
אבל השקעה הופכת את הכסף שלך לכסף נוסף!
איך עושים את הצעד הזה? איך מתמודדים עם הפחד ומשקיעים כסף גם כשאין באמת מאיפה לממן?
קופצים למים! פשוט ככה. עושים את זה ודי. מנתקים את רגש הפחד, ועוברים לעשייה.
זה בסדר שיש פחד, אבל החכמה היא לעבור דרכו, ושלא ינהל אותנו.
לסיכום, הפרילנשכירים שרוצים לצאת מהלופ שתואר לעיל ולבסס פרנסה בשפע מהמקצוע ולהצדיק את הלימודים והעבודה בהכנסה של 5 ספרות ומעלה צריכים:
אם קראתם עד לכאן (ולא גללתם, אלא אשכרה קראתם הכל..) כנראה שאתם מעצבים גרפיים ואתם מזדהים עם הנאמר כאן.
רוצים לקבל כלים לבניית סטודיו
שמכניס לכם 5 ספרות בחודש?
אני מזמינה אתכם להירשם להדרכה:
"מעצבים את הדרך להצלחה"
אילה וולפסון
mentor@ayaladesign.co.il | אפשר לדבר איתי גם בווצאפ
√ איך להגיע לפרנסה של 5 ספרות בחודש מעיצוב גרפי – מפת דרכים
√ חמש הטעויות הנפוצות של הגרפיקאים – ואיך להימנע מהן
√ איך יוצרים מכונת שיווק שמזרימה לי לקוחות מדויקים
√ איך לגרום ללקוח לבחור לעבוד דווקא איתי
√ סיפורי השראה – מפגש עם מעצבים שעברו דרך